Een E-mail van de ICANN: Hoe te reageren?

Als u een e-mail ontvangt van een organisatie die verantwoordelijk is voor domeinnaamextensies, is het belangrijk om deze serieus te nemen. Deze organisatie stuurt jaarlijks berichten naar eigenaren van domeinnamen om hun e-mailadressen te controleren. Deze e-mails zijn bedoeld om de authenticiteit van de domeineigenaar te bevestigen.

Als het onderwerp van de e-mail iets vermeldt als 'Bevestiging van uw e-mailadres vereist', wees dan gerust dat het geen spam of frauduleuze poging is. Deze berichten zijn afkomstig van een toonaangevende autoriteit die betrokken is bij het beheren van regels en normen op het internet. Ze worden verstuurd in overeenstemming met nieuwe voorschriften en richtlijnen.

Het primaire doel van deze e-mails is om het contactadres dat is opgegeven bij de registratie van uw domein te verifiëren. Het is cruciaal om op deze verzoeken te reageren voor het behoud van uw domeinregistratie. Als u ooit twijfelt over de authenticiteit van dergelijke berichten, of niet zeker weet hoe te reageren, aarzel dan niet om ze door te sturen naar support@impression.nl voor verdere verificatie en advies.